Ispiši ovu stranicu
05
Studeni

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Objavljeno u Vijesti

Ulazeći u finiš lokalne izborne kampanje u Brčko distriktu BiH, neodgovorni pojedinci na najvišim pozicijama ne biraju sredstva i načine da bi svojoj stranci i ”bratiji” osigurali nepripadajuću političku prednost i koji glas više.

 

S tim u vezi učestalo je korištenje javnih resursa, državnih i javnih službenika te službenih vozila najviše klase u stranačke svrhe i potrebe.

 

Javni službenici u strahu od odmazde i otkaza ne smiju odbiti zahtjeve nadređenih te se ponizno stavljaju u službu bahatih pojedinaca, ali ih moramo upozoriti da plaće ne primaju od tih pojedinaca nego od iz proračuna Brčko distrikta BiH-dakle svih građana i da su odgovorni za zakonito postupanje i ponašanje.

 

Cijenimo da je ovakvo ponašanje nekorektno i nedpustivo te inzistiramo da se HITNO prekine sa zlouporabom položaja i javnih sredstava Brčko distrikta BiH.

 

Jednako tako – upozoravamo građane, Policiju i Tužiteljstvo da će drskost i panika pojedinaca, što se DAN IZBORA bliži, biti sve veća.

 

Očekujemo čak da će pojedinci pokušati većim iznosima novca na terenu kupovati glasove i naklonost pojedinih članova biračkih odbora.

 

Naša je obveza da o ovom problemu javno progovorimo, ali pozivamo i NVO da se aktivnije uključe i ne zatvarju oči pred ovim i sličnim pojavama.

 

Osigurajmo fer i korektne izbore i neka bolji pobijedi!

 

 

Tomislav Stjepanović, mag.ing.traff.

Predsjednik OHDZ 1990 Brčko distrikta BiH

Pročitano 725 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 05 Studeni 2020 08:43
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Srodni sadržaj (po oznakama)