Ispiši ovu stranicu
02
Veljača

GRADONAČELNIK KADRIĆ: TOPLI OBROK SVIMA U VISINI OD PET KONVERTIBILNIH MARAKA DNEVNO

Objavljeno u Vijesti

Gradonačelnik Brčko distrikta Esed Kadrić, na posljednjoj sjednici Skupštine predlažio je da se svim uposlenicima u javnom sektoru Distrikta uvedu ujednačene prinadležnosti, odnosno iznos toplog obroka, dok je izričito protiv izdvajanja naknada za godišnji odmor, odnosno regresa.

 „Uposlenici u administraciji Distrikta trebaju započeti koristiti pravo koje im je zakonom propisano, a odnosi se na naknadu ishrane dok su na radnom mjestu. Moj prijedlog je da ta naknada bude pet maraka dnevno, što mislim da je dovoljan iznos. Takođe, smatram da sve javne ustanove i institucije treba da usklade svoj topli obrok sa pomenutom visinom iznosa, a ne da kao sada iznos bude sedam ili osam maraka“, rekao je gradonačelnik Kadrić.

Gradonačelnik je ovakav stav obrazložio i činjenicom da su dotacije primjerice i za minuli rad ujednačene na tri procenta za sve, mada su se ranije kretale u nekim preduzećima i do pet posto.

„U ovom trenutku sam izričito protiv uvođenja dodatka na godišnji odmor, odnosno regresa, u bilo kojoj od javnih institucija, jer bi to bilo i sramota, imajuću u vidu cjelokupnu situaciju u društvu“, naglasio je Kadrić.

 

Izvor: Radio Brčko

Pročitano 562 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 02 Veljača 2021 13:50
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Srodni sadržaj (po oznakama)