Ispiši ovu stranicu
02
Veljača

BRČKO: IZGRADNJA NOVOG SAVSKOG MOSTA ČEKA ODLUKU SKUPŠTINE DISTRIKTA

Objavljeno u Vijesti

Vlada i Skupština Brčko distrikta bi u najkraćem roku trebale donijeti odluku da se započne procedura oko izgradnje novog mosta preko rijeke Save, nakon što je urađena stručna analiza po kojoj se ne preporučuje rekonstrukcija i sanacija postojećeg mosta.

Rukovodstvo Javnog preduzeća „Putevi Brčko“, je prošle sedmice predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti distrikta Brčko predstavilo analizu dobijenu od strane firme „IG“ Banjaluka, a koja se tiče rekonstrukcije i sanacije postojećeg mosta, odnosno izgradnje novog mosta na graničnom prelazu Brčko-Gunja.

Slijedeći rezultate analize dobijene od strane struke, konstatovano je da je najbolja opcija izgradnja novog mosta, s ciljem da se teretni saobraćaj ponovo uspostavi na graničnom prelazu između Brčkog i Gunje. Odluku o tome treba donijeti Skupština Brčko distrikta.

„JP Putevi Brčko će sačekati odluku vlasti po ovom pitanju, te ukoliko ona bude da se ide u pravcu izgranje novog mosta, spremni smo na sebe preuzeti obavezu da koordiniramo aktivnosti na tom projektu”, istakao je Jevtić dodajući da je u cijelu ovu priču uključena i Republika Hrvatska.

Informacija o rezultatima analiza sa prijedlogom rješenja o izgradnji novog mosta od strane JP „Putevi Brčko“ naći će se na dnevnom redu prve naredne sjednice Skupštine Brčko distrikta BiH, nakon čega će javno preduzeće i proceduralno moći ući u postupak izgradnje novog mosta.

Ponovno uspostavljanje teretnog saobraćaja, koji je zabranjen 2019. godine zbog dotrajalosti postojećeg savskog mosta, za distrikt Brčko je više nego značajno, pogotovo za funkcionisanje privrede i Javnog preduzeća „Luka“ Brčko.

 

Izvor: Radio Brčko

Pročitano 422 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 02 Veljača 2021 13:52
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Srodni sadržaj (po oznakama)