Ispiši ovu stranicu
18
Veljača

Brčko: Ove godine moguća realizacija kapitalnog proračuna do iznosa od 80 miliona maraka

Objavljeno u Vijesti

Predstavnici mjesnih zajednica i nevladinih udruga su i tijekom druge javne rasprave o proračunu Distrikta za tekuću godinu, koja je upriličena sinoć, još jednom ponovili potrebu preusmjeravanja sredstava u kapitalni dio proračuna, kako bi se rješavali gorući infrastrukturni problemi u mjesnim zajednicama.

 
„Iako je u ovom trenutku kapitalni proračun planiran na 11.345.000 maraka, što se možda čini nedovoljnim, treba  imati u vidu da, nerealizovana sredstva po ovom osnovu u posljednje dvije godine, iznose više od 65,5 miliona maraka, što je sigurno dovoljno za realizaciu značajnog broja zahtjeva iskazanih od strane nevladinog sektora“, kazala je, u ime brčanske Direkcije za finansije, Nevresa Hasandžiković.
Predstavnici udruga proisteklih iz rata, kao i onih koje okupljaju osobe sa invaliditetom su, i sinoć zahtijevali da budu zakonski tretirani kao udruženja od posebnog interesa, kako bi bez posebnih projekata mogli dobiti proračunska sredstva za svoj redovan rad.

„Novousvojeni zakon o proračunu, kao i onaj o udrugama i fondacijama, svakako da može pretrpjeti i neke izmjene, te u tom smislu značajan broj zastupnika, kao i članova vlade, razmišlja upravo na tragu iskazanih zahtjeva“, naglasio je dopredsjednik Skupštine Distrikta i član resorne komisije, Ivo Filipović.

Inače, do okončanja javnih rasprava, ostala je još ona u subotu u 12 sati, u gradskom Domu kulture.

 

Autor: Radiobrcko.ba

https://radiobrcko.ba/vijesti-brcko/brcko-ove-godine-moguca-realizacija-kapitalnog-budzeta-do-iznosa-od-80-miliona-maraka/

Pročitano 677 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 18 Veljača 2021 14:05
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Srodni sadržaj (po oznakama)