Ispiši ovu stranicu
27
Srpanj

Blagoslov prijevoznih sredstava

Objavljeno u Vijesti

„Sve je u Božjem blagoslovu! Traži Božji blagoslov prije svakog putovanja, jednom godišnje je premalo“.

(Iz Dekaloga za motocikliste, Bamberški nadbiskup Ludwig Schick)

 

Na blagdan sv. Jakova, apostola i spomendan sv. Kristofora, zaštitnika vozača, kao i zaštitnika poštara, atletičara, naosača, radnika istovarivača tereta, općenito svih onih koji obavljaju teške poslove i opasne poslove, u subotu, 25. srpnja u župi blaženog Alojzija Stepinca Orašju za vrijeme večernjeg misnog slavlja molili smo za sve koji su stradali u prometu i imali obred blagoslova prijevoznih sredstava.

 

Obred blagoslova vozača i njihovi prijevoznih sredstava predvodio je fra Bono Kovačević, župnik. U svojoj prigodnoj propovijedi fra Bono je pročitao „Dekalog za motocikliste“ od bamberškog nadbiskupa Ludwiga Schicka, posebno istaknuvši da se blagoslovom vozača i prijevoznih sredstava putovanje čuva i čini sigurnim dragi Bog.

 

Nakon Litanija puta, zajedničke molitve i molitve sv. Kristoforu ispred platoa crkve fra Bono je zazvao Božji blagoslov i blagoslovi sve prisutne vjernike i njihova prijevozna sredstva zaželivši im sretnu i sigurnu vožnju i da po zagovoru sv. Kristofora, zaštitnika vozača budu dobri sudionici u prometu.

 

Tijekom ovih dana župljani rado su se odazvali i podržali misijsku akciju MIVA „za sve prijeđene kilometre“ koja je vezana uz spomendan sv. Kristofora (25. 7.) zaštitnika putnika, vozača, pomoraca, svih nevolja i boleština, oluja i uragana.

Župni ured Orašje

Pročitano 610 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Srodni sadržaj (po oznakama)