Ispiši ovu stranicu
28
Srpanj

Filmska radionica u Orašju

Objavljeno u Vijesti

Centar za kulturu Orašje i Hrvatska matica iseljenika, na tragu tradicionalnog okupljanja filmaša i ljubitelja filmske umjetnosti na festivalu Dani hrvatskog filma u Orašju i njegovom bogatom programu, osmislili su filmsku radionicu u kojoj će sudjelovati Hrvati iz RH, BiH i iseljeništva, te predstavnici hrvatskih manjina.

 

Cilj radionice je da se mladi budući filmaši upoznaju s procesom stvaranja filma – od osmišljavanja ideje i pripreme rada na scenariju, preko pisanja i formatiranja scenarija, podjele uloga, glumačkih proba i snimanja uvježbanog, pa sve do finalizacije i montaže snimljenog materijala i prikazivanja. Prije svega spomenutog, održat će se i kratko teorijsko predavanje o filmu, a polaznici su aktivno uključeni u sve dijelove procesa.

 

Uz stručno vodstvo akademskog redatelja Ivana Mokrovića, radionica će se održati od 27.kolovoza do 1. rujna 2020.godine u prostoru Sportske dvorane Školskog centra fra Martina Nedića u Orašju. Filmska radionica započinje prije otvaranja 25. Dana hrvatskog filma „Ivo Gregurević“ u Orašju, a zadnjeg dana u sklopu festivala bit će prikazan i film sudionika. –„Filmska radionica je novi projekt, kojim Matica pokazuje da i u doba koje nam nosi nove izazove, programi idu dalje. Želja nam je okupiti Hrvate iz različitih dijelova svijeta, upoznati ih s hrvatskom kinematografijom uz upoznavanje kulturnih i prirodnih znamenitosti oraške Posavine, te ostvarivanje važnih kontakata kao preduvjeta budućih zajedničkih projekata“, istaknula je organizatorica radionice Nives Antoljak.

 

Izvor: Radio Orašje

Pročitano 566 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Srodni sadržaj (po oznakama)