Ispiši ovu stranicu
28
Srpanj

Zakazana 66. redovita sjednica Skupštine

Objavljeno u Vijesti

Voditelji zastupničkih klubova u Skupštini Brčko distrikta BiH utvrdili su danas dnevni red 66. redovite sjednice Skupštine i zakazali je za srijedu, 29. srpnja 2020. godine u 10 sati. Pred zastupnicima će se naći informacija o epidemiološkoj situaciji u Brčko distriktu BiH prouzročenoj coronavirusom i oko 50 točaka dnevnog reda.

 

- Razmatrat ćemo dugo očekivani, sasvim novi zakon o udrugama i fundacijama, od koga se očekuje da uredi oblast rada nevladinog sektora i transparentniju potporu ovom sektoru od Vlade i Skupštine prilikom usvajanja proračuna za rad određenih udruga. Važno je istaknuti da imamo, u drugom čitanju, Zakon o mirnom okupljanju koji je sukladan europskim standardima i koji omogućuje izražavanje mišljenja bez nekih posebnih procedura i u tom pogledu smo preteča u BiH – rekao je Esed Kadrić, predsjednik Skupštine Distrikta nakon pripremnog sastanka. Na dnevnom redu će se naći i Nacrt zakona o vodama Brčko distrikta i Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o stečaju, koji će se razmatrati po žurnom postupku dok će u drugom čitanju biti razmatrani Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prostornom planiranju i građenju, Nacrt zakona o dopuni Zakona o dječjoj zaštiti,

 

Nacrt zakona o dopuni Kaznenog zakona Brčko distrikta BiH, kao i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o eksproprijaciji nekretnina. – Ima značajan broj točaka dnevnog reda koje se odnose na utvrđivanje javnog interesa kada je u pitanju javna infrastruktura ali i javnih interesa oko dodjele poslovnih prostora određenim nevladinim organizacijama i udrugama, što je izazvalo prijepor među predstavnicima zastupničkih klubova u smislu kriterija za dodjelu i tko treba imati besplatno dodijeljen prostor, a tko ne. To će biti vjerojatno još više istaknuto tijekom rasprave na sjednici Skupštine - rekao je predsjednik Kadrić. Dodao je da će Skupština razmatrati i više izvješća o radu javnih poduzeća i ustanova kao i da očekuje da će zbog obimnog dnevnog reda sjednica trajati dulje nego je uobičajeno.

 

Autor: Skupština BDBiH

Pročitano 617 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Srodni sadržaj (po oznakama)