Ispiši ovu stranicu
IN memoriam IN memoriam Stručna služba Skupštine Brčko distrikta BiH
11
Studeni

Kao ružan san došla nam je vijest o smrti gospodina Adema Ribića, zastupnika u Skupštini Brčko distrikta BiH.

Objavljeno u Vijesti

Zaokupljeni smo poslovima, predstojećim izborima.

Misli nam je okupirala korona. Koliko je zaraženih, koliko njih ima tešku kliničku sliku? Kako im pomoći? Kako sačuvati zdravlje i živote?! Sa zebnjom se raspitujemo o preminulima. Borimo se. Živimo u nadi da će korona ostati iza nas, kao ružan san.

Kao ružan san došla nam je vijest o smrti gospodina Adema Ribića, zastupnika u Skupštini Brčko distrikta BiH.

 

 

Koliko jučer, na skupštinskim zasjedanjima i sjednicama povjerenstava, čula su se i njegova pitanja, njegove diskusije i komentari. Uvijek usmjereni k dobrom rješenju, uvijek sa željom da se riješe konflikti, da se pomogne nevoljnicima, da napreduje Brčko distrikt, da bude dobro u njegovim rodnim Šatorovićima.

 

Tuguju danas Šatorovići. Bolnim saznanjem o smrti poštovanog Adema Ribića zatečeni su zastupnici Skupštine, zaposleni u Stručnoj službi Skupštine, svi oni koji su ga poznavali i surađivali sa njim.

 

Osam godina zastupničkog staža, od kojih četiri na mjestu dopredsjednika Skupštine Brčko distrikta, svjedoče o marljivosti i posvećenosti Adema Ribića kao i o povjerenju i poštovanju koje je imao u narodu.

 

I opet se našao kao kandidat Stranke demokratske akcije za zastupnika u Skupštini Brčko distrikta na predstojećim lokalnim izborima.

I stao, pred kraj utrke koju je dobro trčao, ne stigavši da nam ponovno donese svoje darove: vrednoću, uvažavanje, suosjećanje, smijeh i trešnje iz svog voćnjaka.

 

Njegovim odlaskom svi smo izgubili. Njegova obitelj najviše. Izražavamo im duboku sućut i poručujemo da se mogu ponositi Ademom i njegovim djelom.  

 

Skupština Brčko distrikta BiH

Pročitano 946 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 11 Studeni 2020 07:06
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Srodni sadržaj (po oznakama)